מצגת עסקית מתאימה לכל עצמאי/ת. זו דרך להעביר את העסק שלנו ברמה ויזואליות וחשובה כמו התוכן. תוכן מקצועי ומעניין יוביל את הלקוחות שלנו להקשבה, עיצוב טוב - ישאיר אותם בהקשבה מלאה, ולכן חשוב שהעיצוב יהיה מקצועי, מעניין וישאיר טעם של עוד.
מומלץ לפנות למעצבת כאשר אנו מציגות בארוע גדול וחשוב, אם החלטת לעצב לבד, ריכזתי עבורך 10 טיפים מומלצים לעיצוב מצגת בעצמך.
גודל המצגת
בעבר היה נהוג לעצב מצגת בפרופורציות 4:3. כיום נהוג לבנות מצגת בפרופורציית מסך: 16:9 או מסך רחב. ההבדל בין גודל 4:3 ל-16:9 - בנייה למסך בגודל 4:3 - יראו שטחים שחורים בצד. בנייה בגודל 16:9 יתפרש על כל המסך.
כדי לשנות גודל בפאורפוינט:
תצוגה >> תבנית בסיס לשקופיות >> גודל שקופית >> גודל שקופית מותאם אישית.
לוגו
מומלץ שיופיע לאורך כל המצגת. כדאי להכין אותו באיכות טובה או עם רקע שקוף (קובץ png במונח המקצועי) כדי שיהיה אפשר להניח אותו על תמונה או רקע - מבלי שתהיה סביבו "מסגרת" לבנה. יש לבדוק שהוא לא מפוקסל והטקסט שלו קריא.
כשהלוגו בעברית - רצוי למקם בצד שמאל למטה (כדי שלא יתחרה עם הטקסט שמתחיל מימין), לוגו באנגלית רצוי למקם בצד ימין למטה. יש לשים לב שהוא לא מוסתר ע"י תמונה.
פונטים
הכירו את GOOGLE FONTS, פונטים חינמיים להורדה לשימוש לכל מחשב. גם באנגלית וגם בעברית.
היתרון - פונטים שמשדרגים את המצגת מבחינת נראות. החסרון - שבכל מחשב שמציגים את המצגת הפונט צריך להיות מותקן גם בו. יש אפשרות גם לייצא PDF (PDF - קובץ סגור) ואז הפונט מוטמע בו.
איך בוחרים פונט? לטקסט רץ, עדיף לבחור בפונט שיש לו כמה משקלים (רגיל, בולד וכדומה), לכותרות אפשר לבחור גם פונט עם משקל אחד ומעלה.
תמונות
אם בחרת תמונות בצבעוניות מסויימת, יש לשים לב שכל התמונות יהיו על אותו העקרון, אלא אם כן זה מכוון/לצורך הדגשה. השתמשו בתמונות שהן באיכות טובה ולא מפוקסלות. חשוב להשתמש בתמונות ממאגר תמונות חינמי או ממאגר תמונות לקנייה אחרי שרכשת אותם - תמונות מגוגל או ממאגר תמונות לרכישה שלא נרכשו - תהיו חשופים לתביעה על זכויות יוצרים.
אם בחרת להציג תמונות עם אלמנט או צורה מסויימת (למשל בעיגול עם מסגרת לבנה עם צל) שכל התמונות יהיו עם אותו האלמנט והצורה, כדי ליצור מראה אחיד.
אחידות
מומלץ לעצב גודל שונה לכותרת/תת כותרת/ טקסט רץ וגם משקל (רגיל, בולד, שמן וכדומה) ולדאוג שתמיד שהן יהיו אחידות לאורך כל המצגת. לדוגמא: כותרת גדולה - גודל 30, משקל בולד. כותרת משנה - גודל 25, משקל רגיל.
אם בחרת שכל הכותרות יהיו בגודל מסויים ומיושרות לימין - כדאי שלאורך כל המצגת הן יהיו באותו הגודל ואותו יישור. אפשר לשנות כשהמטרה היא הדגשה במכוון לשקף מסויים.
חזרה יוצרת אחידות ושפה אחת לכל המצגת.
שימוש במאסטר
כדי לערוך תבנית מאסטר בפאורפוינט:
תצוגה >> תבנית בסיס לשקופיות >> פריסה >> בחירת שקף מאסטר.
השקף הראשון בתבנית ישפיע על כל שאר השקפים, שאר השקפים שמשורשרים אל השקף הראשון - ישתנו לבחירתנו.
שימוש בתבנית מאסטר ישפיע על המצגת כולה. בתבנית מאסטר ניתן לבחור פונט, גודל כותרות, צבע ועיצוב שיופיע לאורך כל המצגת. היתרון - אם נרצה לשנות אלמנט/צבע/פונט, הוא ישתנה לאורך כל המצגת בפעולה אחת.
תבנית אישית (גריד)
תבנית היא בעצם עיצוב/אלמנט שחוזר על עצמו לאורך כל המצגת. ניתן למצוא תבניות מוכנות מראש אבל תבנית אישית שמותאמת לצבעוניות ולמיתוג שלך תייצר רושם הרבה יותר גדול ותיצור בידול. בתבנית נהוג לשים לוגו, אלמנט כלשהוא מהלוגו, בחירת פונט אחיד לאורך כל המצגת וצבעוניות אחידה.
תוכן
לא כל מה שאנחנו מדברים/ות עליו צריך להיות כתוב בשקף!! מי שרואה את המצגת צריך גם להקשיב לנו, ולכן אם המצגת מלאה בטקסטים - יכול להיות שהוא יפסיק להקשיב או שהוא יפסיק לקרוא. לכן, כדאי לתמצת את הטקסטים לנקודות עיקריות ואת הפירוט - יש לדבר בע"פ. כדאי להימנע מאפקטים מרובים על טקסטים - קשה לעקוב אחריהם ולהקשיב בו זמנית.
שימוש באייקונים
שימוש באייקונים מוסיף גם לפן העיצובי. עם אייקונים נוכל להבליט משפטים חשובים, עמודות, טקסטים מודגשים וייצור שפה אינפוגרפית (אינפורמציה + גרפית). אייקונים ניתן למצוא באתרים חינמיים להורדה, אתרים לרכישה (ראו סעיף "תמונות") או מתוכנות שמציעות מראש אייקונים. כדאי שהאייקונים יהיו אחידים בצבעוניות והסגנון כדי ליצור סדר וניקיון. אייקון יכול להיות חלק מאלמנט מהלוגו או איור.
שימוש בתמונה כחלק מהעיצוב
לתמונות יש תפקיד מאוד חשוב בשלב העיצוב שכן הם מעבירות מסר, לפעמים גם ללא מילים. תמונה יכולה להיות חלק מהעיצוב ולא רק ברקע. כדאי לשלב אותה כחלק מהרעיון או העיצוב.
התמונה משמשת כחלק מסיפור
התמונה היא מוצר. דרך מצויינת לשווק אותו